Útvonalkönyv nem TEN vonalakra?

A MÁV Zrt. honlapján az Útvonalkönyv adatszolgáltatás menüpontban közzétette a nem transz-európai országos vasútvonalakra vonatkozó, az útvonalkönyvek elkészítéséhez szükséges adatokat.

Ezzel párhuzamosan a Nemzeti Közlekedési Hatóság – az Európai Parlament és a Tanács a vasúti rendszer Közösségen belüli kölcsönös átjárhatóságáról szóló 2008/57/EK Irányelvének megfelelően – kiterjesztette az útvonalkönyv alkalmazását előíró OPE TSI (pdf) hatályát a nem TEN vonalakra is.

Ez azzal (is) jár, hogy a vasúti társaságoknak az OPE TSI 4.2.1.2.2. pontjának betartása érdekében az általuk használt nem TEN vonalakra is rendelkezniük kell útvonalkönyvvel. Az OPE TSI vonatkozó pontja:

a vezetők számára biztosítani kell a vonalak és az azokhoz kapcsolódó, pályamenti berendezések leírását azon vonalak esetében, amelyeken dolgozni fognak, és amelyek a munkavégzéssel kapcsolatosak. Az ilyen információkat egy „Útvonalkönyv” nevű egységes dokumentumba kell foglalni (amely lehet nyomtatott vagy elektronikus dokumentum).

Készek vagyunk a vasúti társaságook számára a szükséges útvonalkönyveket elkészíteni, és karbantartásukról – a korábbiakhoz hasonlóan – gondoskodni.

Vegyék fel velünk a kapcsolatot!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *