Útvonalkönyv használat előírásai – változás!

Az eredetileg 2012. november 14-én kiadott, az Európai Unió vasúti rendszerének forgalmi szolgálat és forgalomirányítás alrendszerére vonatkozó átjárhatósági műszaki előírásokról szóló, 2012/757/EU számú EU Bizottsági Határozat (OPE TSI) több módosításon is átesett.

Jelenleg hatályos, az útvonalkönyveket érintő szövegezése így szól:

A vezetők számára biztosítani kell a vonalak és az azokhoz kapcsolódó, pályamenti berendezések leírását azon vonalak esetében, amelyeken dolgozni fognak, és amelyek a munkavégzéssel kapcsolatosak. Az ilyen információkat egy „Útvonalkönyv” nevű egységes dokumentumba kell foglalni (amely lehet nyomtatott vagy elektronikus dokumentum).

Az előző verzióhoz képest ez jelentős változás, mert a korábbi változat csak a TEN-T vonalakra tette kötelezővé az útvonalkönyvek használatát. Most azonban praktikusan minden olyan vonal útvonalkönyvével el kell látni a mozdonyvezetőt, amelyre vonalismerete van.

A SafeTrain Kft-nek több éves tapasztalata van az útvonalkönyvekben megjelenítendő információk rendszerezésében és megjelenítésében. 2018. január 1-től vállaljuk valamennyi vonal esetében a vasúti társaságok útvonalkönyvvel ellátását és természetesen az évente kétszeri frissítést.

Árajánlatért kérjük, vegye fel velünk a kapcsolatot a +36 30 386 7547 telefonszámon, vagy az info@utvonakonyv.hu e-mail címen!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *